ciscenjeduseka.jpg

Kako očistiti dušek od fleka i neprijatnih mirisa

Idealno je ako možete uradite prolećno čišćenje dušeka. Da bude jasno, potrebno je čišćenje dušeka bez obzira da li ima ili nema šleke. Posle toga će dušek mirisati sveže i lepo, a možete dodati i svoj miris koji želite.U 

Procedura

Prvo treba uraditi čišćenje celog dušeka od mirisa. U činiju stavite dve kašike sode bikarbone. Poznato Vam je da soba bikarbona odlično izvlači i otklanja sve mirise (čitajte slobodno smradove). Možete je koristiti i za otklanjanje mirisa iz cipela. U smesu sa sodom bikarbonom možete dodati malo ulja lavande ili neko drugo eterično ulje koje Vi volite (zato smo rekli da možete koristiti neki svoj miris tj neko svoje omiljeno eterično ulje). Promešajte malo kako bi soda upila taj miris.

Smešu polako rukom nanesite na ceo dušek i nemojte da štedite. Ceo dušak pospite ovom smešom. Ostavite najmanje 1h da odstoji. Idealno bi bilo da može ceo dan da stoji. Nakon toga lepo usisajte ceo dušek, ali redom i lagano. Stavite na najjače usisivač kako bi ste bili sigurni da će se sve lepo usisati. Predjite usisivačem i nekoliko puta ako treba.

Drugo, skidanje fleka. Sve fleke na dušeku (one žute fleke) mogu vrlo lako i lepo da se skinu uz pomoć hidrogena 3% i deterdženta za sudove koji koristite. Napravite smesu a količina zavisi od toga koliko imate fleka. Ako treba napravite dodatnu smešu. Pomešate 1/3 deterdženta za sudove i 2/3 hidrogena 3%. Pomešajte i nanosite na fleku. Ukoliko imate osetljivu kožu predlažemo da koristite gumene rukavice. A još bolje bi bilo ako imate prskalicu da onda sipate u nju smešu i naprskate fleku. Ukoliko ne koristite prskalicu, uzmite krpu i nju natopite u rastvor i nanesite na fleku. VAŽNA NAPOMENA!!! Kada nanosite i kada trljate bilo koju fleku (bez obzira koliko ih ima) JAKO JE VAŽNO da to NERADITE KRUŽNIM POKRETIMA jer tako utrljavate fleku nego ISKLJUČIVO NANOSITE SAMO U JEDNOM PRAVCU. Odmah ćete primetiti kako se fleka skida. Nakon nanošenja smeše treba da isperete ali HLADNOM VODOM. OD vruće ili tople vode može isto da se desi da se utrlja fleka umesto da se skida. Znači, hladnom vodom natopite neku krpu i predjete nekoliko puta preko skinute fleke.

Treće, ako je na dušeku fleka od krvi. Onda je najbolje koristiti samo hidrogen 3%. Naprskate ili nanesete na fleku i istrljate. Nakom toga isperete.

SREĆNO !!! 

Datum objave: 24.06.2017.

Najposećenije

line_footer
logo_footer

LUX 33 PLUS © 2024, Sva prava zadržana